Opnieuw foodtruckfestival in Koekelare: “En Paris-Roubaix op groot scherm”

We zien v.l.n.r. Kris Depuydt, Fiella Ouhama, Tom Slembrouck, Marianne Willaert en Christophe Desmet. © Foto Coghe

Na het succes van vorig jaar organiseert Koekelare Leeft ook dit jaar een foodtruckfestival op de parking van De Buidel. “We pakken op zaterdag 13 en zondag 14 april uit met foodtrucks, animatie en muziek. Op zondag tonen we ook Parijs-Roubaix op groot scherm”, aldus mede-organisator Kris Depuydt.

Het foodtruckfestival in maart vorig jaar was zo’n succes, dat het voor het organiserende comité Koekelare Leeft al snel duidelijk was dat er ook dit jaar foodtrucks naar Koekelare zouden gehaald worden in het weekend na de lentefoor. “We hadden uiteraard heel veel geluk met het weer vorig jaar. Zowel op zaterdag als op zondag was het zonnig weer, al was het toch nog behoorlijk fris. Maar we nemen ook nu weer geen risico: net als vorig jaar kiezen we voor een overdekt foodtruckfestival”, begint Kris Depuydt, secretaris van Koekelare Leeft.

“We wijzigen niets aan de formule, toch willen we geen exacte kopie zijn van onszelf. Alle standhouders van vorig jaar stonden te springen om er opnieuw bij te zijn, dat wil toch al iets zeggen.We hebben er toch voor gekozen om enkele nieuwe foodtrucks aan te trekken. Net als vorig jaar zullen de vijftien foodtrucks elk een eigen aanbod hebben, er zullen dus geen twee foodtrucks staan die hetzelfde aanbieden.”

Live muziek

Zowel op zaterdag 13 april als op zondag 14 april opent het overdekte foodtruckfestival op de parking van De Buidel langs de Pieter Lansensstraat telkens zijn deuren om 11 uur. Opnieuw zal er heel wat animatie en live muziek zijn. “Op zaterdag beginnen de optredens om 15 uur met Mr. O & The Havanas, daarna volgen dansclub Revival, Dominique De Ruyter, Stoned Pony en The Damnettes sluiten af.”

“Op zondag starten we om 11 uur met een aperitiefconcert van Jorko, om 14.30 uur staat opnieuw dansclub Revival op het podium en daarna volgen nog optredens van Alex en Rubi, HoeHedoan en ‘t Westvlams Gemiengeld Vintekoor.”

Parijs-Roubaix

En ook aan de koersliefhebbers wordt gedacht. “Net in dat weekend wordt Parijs-Roubaix gereden. Uiteraard houden we daar rekening mee. Daarom zullen we op zondagnamiddag 14 april deze wielerklassieker uitzenden op groot scherm.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier