Openluchtzwembad in Kortrijk vanaf juni open

An Vandersteene en Arne Vandendriessche. © AXV
Redactie KW

Het Kortrijkse openluchtzwembad zal dit jaar minstens één maand langer open zijn dan voorzien.

De laatste jaren was het zwembad aan de Abdijkaai enkel open in de maanden juli en augustus, een maatregel die het stadsbestuur nam omdat er te weinig bezoekers waren.

Stad Kortrijk en S&R, die het nieuwe zwembad op Kortrijk Weide bouwt, kwamen nu tot een overeenkomst. “Vanaf 2019 werken we sowieso samen in functie van dat nieuwe zwembad en nu hebben we die samenwerking vervroegd”, aldus schepen van Mensen Arne Vandendriessche (Open VLD). “Concreet zal S&R voor het personeel zorgen, terwijl de stad de exploitatiekost (normaal 350.000 euro per jaar) voor zijn rekening neemt. We zullen dus ook het personeel betalen.”

Prijzen blijven gelijk

De samenwerkingsovereenkomst gaat in op 1 april. Schepen van Sport An Vandersteene (N-VA): “We hebben gevraagd om vanaf 1 juni 2018 te openen. In theorie kan S&R vroeger openen als het zwembad klaar is en er voldoende personeel beschikbaar is.”

Ook al is S&R straks aan zet, de regels blijven dezelfde: je krijgt enkel toegang met een sportkaart. “Ook qua prijzen verandert er dit jaar niets”, besluiten beide schepenen. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier