Openluchtzwembad in Kortrijk organiseert nocturne

01/08/18 om 16:00 - Bijgewerkt om 15:59

Wie verkoeling zoekt, kon de voorbije hete weken al terecht in het Kortrijkse openluchtzwembad aan de Abdijkaai. Om ook de avondzwemmers tegemoet te komen, blijft het zwembad komende vrijdag 3 augustus open tot 22 uur.

Openluchtzwembad in Kortrijk organiseert nocturne

© PHK

Ook begin augustus belooft opnieuw tropisch warm te worden. Heel wat mensen, jong en oud, gaan dan ook op zoek naar plaatsen die de nodige afkoeling kunnen brengen. Een van die frisse hotspots is het Kortrijkse openluchtzwembad aan de Abdijkaai.

Zwembadbeheerder Lago en de uitbaters van de cafetaria slaan vrijdag 3 augustus de handen in elkaar voor een avondsessie in het openluchtbad. In plaats van het normale sluitingsuur - 19.15 uur - blijft het zwembad Abdijkaai open tot 22 uur. Let wel, het gaat enkel om het fonteinbad, in het diepe bad vindt op hetzelfde moment immers een training van de waterpoloclub plaats.

"Met het warme weer is het zonde dat mensen zich 's avonds niet kunnen verfrissen in het openluchtzwembad", stelt schepen van Mensen en Gebouwen Arne Vandendriessche. "Dit was trouwens de drukste juli in jaren. Ik ben dan ook blij dat Lago wil meegaan in een nocturne. Mocht het een succes worden, lijkt avondzwemmen ons zeker voor herhaling vatbaar."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!