Openluchtviering in De Pottelberg

Redactie KW

Het zomerfeest van De Pottelberg startte met een feestelijke eucharistieviering in de tuin van het woonzorgcentrum.

“Al enkele jaren wordt de vakantie in woonzorgcentrum De Pottelberg ingezet met een zomerfeest”, vertelt Annelies Muys van de pastorale werkgroep. “Het zomerfeest is altijd een gezellig samenzijn voor bewoners, familie, vrienden en vrijwilligers.”

Ziekenzalving

Het idee groeide binnen pastorale werkgroep ‘De Boomgaard’ om het zomerfeest eens te starten met een feestelijke eucharistieviering. Deze vond dankzij het mooie weer buiten plaats en werd gecombineerd met een gemeenschappelijke ziekenzalving. “Het lijkt misschien op het eerste zicht wat raar, want ziekenzalving wordt vaak in één adem genoemd met sterven. Het lijkt dan wel het laatste duwtje richting hemel. Dat is jammer, want ziekenzalving is veel meer dan dat.”

“Het gaat over de zieke of verzwakte medemens meer kracht te geven om het leven met hernieuwde moed aan te vatten. Dit naar het voorbeeld van Jezus, die zieken de handen oplegde en genas. De ziekenzalving is dan veeleer een schouderklopje, een vitamientje van God. En zo past het plaatje perfect.”

Met het huiskoor

Heel wat bewoners, flatbewoners, familie en vrienden kwamen onder een stralende zomerzon naar de tuin van het woonzorgcentrum om samen te bidden en te zingen. Het huiskoor onder begeleiding van enkele muzikale personeelsleden luisterde de viering op. Michel Crevits, meewerkend priester in wzc De Pottelberg en aalmoezenier op rust Alfons Bouckaert gingen de viering voor.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier