Openingsweekend IJssculptuur festival klokt af op 5.000 bezoekers

27/11/17 om 19:53 - Bijgewerkt om 19:51

"Dat zijn er iets meer dan vorig jaar, we zijn dus heel tevreden", zegt organisator Alexander Deman.

Openingsweekend IJssculptuur festival klokt af op 5.000 bezoekers

Het IJssculptuurfestival keert na een jaartje afwezigheid terug met de 25ste verjaardag van Disneyland Parijs. Een dankbaar thema, vindt organisator Alexander Deman zelf. Bovendien was het van 2013 geleden dat het festival met Frozen de Disneytoer opging. "En ditmaal hebben we behalve de klassieke Disney-figuren ook nog de superhelden van Marvel, alle hoofdpersonages uit Star Wars, de nieuwe Pirates of the Caribbean en de Pixar-films Vaiana, Cars 3 en Coco, dat deze week in première gaat."

"Dat eerste weekend zet altijd de toon, ik heb er dus alle vertrouwen in dat we tegen 7 januari weer die magische honderdduizend bezoekers zullen halen."

Het festival werd in één maand tijd volledig opgebouwd. Zo'n 38 artiesten uit meer dan tien landen transformeerden 2700 ijsblokken van 125 kilo tot tachtig bekende Disney-scènes. De beelden in het ijspaleis zijn tot zes meter hoog. "Nieuw is dit jaar ook dat we het ijs koelen met zonne-energie. Dat kan misschien vreemd klinken, maar zonnepanelen halen in de winter juist hun hoogste rendement doordat de lucht dan zuiverder is. Dankzij die 65 meter zonnepanelen op het dak, goed voor een totale capaciteit van 12.000 watt, kunnen we onze energieconsumptie met bijna een derde reduceren", aldus nog Alexander Deman, die er trouwens zelf ook enkele edities niet bij is geweest in Brugge. "Maar de samenwerking met de stad was meteen weer heel aangenaam. We hebben een contract voor twee jaar", klinkt het.

(WK)

Openingsuren vind je op www.ijs.be

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!