Opbrengst van Warmste Schoolrun in VBS ‘t Nieuwland in Tielt gaat naar Maiks Sterrenhuisje

De vriendenkring van vrije basisschool 't Nieuwland, met Nico Van Poucke vooraan rechts geknield. © Foto VVC
Redactie KW

Vrije basisschool ‘t Nieuwland organiseert in het kader van De Warmste Week op donderdag 20 december een schoolrun voor jong en oud op de schoolterreinen. “We noemen het onze eigen ‘Warmathon’ en we gaan het sfeervol en gezellig maken. De opbrengst gaat naar Maiks Sterrenhuisje”, aldus Nico Van Poucke van de vriendenkring van de school.

De leden van de vriendenkring van vrije basisschool ‘t Nieuwland, afdeling Sint-Michiel en Beukenhove, organiseren voor de eerste keer een schoolrun op de speelplaats en door het stadspark Patersbos dat vlakbij ligt. “Zowel kinderen als volwassenen kunnen deelnemen”, vertelt Nico Van Poucke in naam van de werkgroep.

“Het uitgestippelde parcours zal ongeveer een kilometer lang zijn. Gezellige verlichting en een deuntje muziek zullen de lopers verwarmen. De kinderen laten zich tegen een zelfgekozen bedrag sponsoren en lopen of wandelen daarvoor zoveel rondjes als ze willen. De volwassenen starten om 16 uur en schrijven op voorhand in voor 5 euro en op de dag zelf voor 8 euro.”

Kerstsfeer

Ook op de speelplaats zal men van de kerstsfeer kunnen genieten. “Wie lopen of wandelen niet ziet zitten, zal zich kunnen verwarmen in de gezellige bar, waar verschillende dranken en versnaperingen te koop aangeboden worden.”

De opbrengst gaat naar de vzw Maiks Sterrenhuisje uit Roeselare. “Dt is een haak-, brei- en hobbyclub die knuffels, mutsen, handschoenen en kousen haakt of breit voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Men kan voorbeelden zien op de Facebookpagina van Maiks Sterrenhuisje. Alles wordt gemaakt door vrijwilligers en gratis aan de kinderen gegeven. De club stuurt ook bemoedigende en ondersteunende kaartjes naar de zieke kinderen”, legt Nico uit.

“Maiks Sterrenhuisje haakt of breit voor kinderen met levensbedreigende ziekte”

De leerlingen zijn goed op de hoogte voor welk goed doel ze zich inspannen. “Iemand van de vzw Maiks Sterrenhuisje is onze school komen bezoeken en heeft aan de kinderen uitgelegd wat de club doet. Hij had ook enkele handgemaakte knuffels bij om te tonen. De kinderen zijn erg enthousiast en gemotiveerd om vrienden en familie aan te sporen om deel te nemen. De sponsorbedragen voor de kinderen en de inschrijvingen van volwassenen lopen al vlot binnen.”

Spandoek

Aan de schoolpoort hangt een opvallend spandoek. “We willen ook zoveel mogelijk voorbijgangers tonen dat er iets op til is in onze school. Ons spandoek springt best in het oog en veel mensen vragen informatie of bezoeken onze Facebookpagina en schrijven zich in. Dat is natuurlijk de bedoeling, want hoe meer deelnemers we kunnen lokken, hoe groter het bedrag zal zijn dat we aan Maiks Sterrenhuisje kunnen schenken”, besluit Nico, in aanwezigheid van de andere leden van de vriendenkring.

(VVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier