Opbrengst The Empty Shop in Roeselare naar het goede doel

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Dit weekend kun je eenmalig in The Empty Shop terecht. Alles begon met een lege winkel die gevuld werd door giften die nu verkocht worden. De opbrengst gaat naar VOC Opstap.

Het is de eerste keer dat er een Empty Shop in Roeselare wordt georganiseerd. Liefhebbers kunnen vandaag en morgen nog in het hoekpand aan ARhus op De Munt terecht. “Het is een concept dat al in heel wat wereldsteden plaatsvond en nu dus ook in Roeselare”, vertelt Michèle Hostekint.

“We zijn begonnen met een lege winkel waar de mensen dan hun overbodige spulletjes konden binnenbrengen. Die hebben we afgelopen week bekeken en waar nodig hersteld om dit weekend te verkopen. Iedereen heeft wel kleren, schoenen of andere accessoires die hij niet meer gebruikt, dit is een perfect alternatief en je steunt er bovendien het goede doel mee.”

“De opbrengst van alles wat we verkopen gaat naar VOC Opstap, zij zetten zich in voor de mensen die het wat moeilijker hebben. De overschot van de kleren gaat dan weer naar Oxfam. Ook heel wat BV’s deden een duit in het zakje met een kledingstuk. De eerste Empty Shop is alvast een succes!”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier