Opbrengst eindejaarsconcert en boek Honderd Heerlijke Roeselarenaars naar vijf goede doelen

© (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het eindejaarsconcert Wintermemories van de Gilde der Erepoorters en de verkoop van het boek Honderd Heerlijke Roeselarenaars bracht een mooie duit op. De opbrengst werd verdeeld over vijf goede doelen.

Eind 2017 organiseerde de Gilde der Erepoorters opnieuw een kerstconcert, onder de noemer ‘Wintermemories’ brachten Gunther Neefs en het koor van Kunst Veredelt het beste vanzichzelf. Met iets meer dan 600 toeschouwers was de Schouwburg van De Spil goed gevuld. “Hierdoor kunnen we drie cheques van 1.250 schenken, dit jaar hebben we gekozen voor Het Vlinderhuis (AZ Delta), Muco Roeselare en de vzw Lucia”, vertelt hoofdman Eddy Brouckaert.

Daarnaast was de Gilde der Erepoorters een van de sponsors van het boek Honderd Heerlijke Roeselarenaars. Een initiatief van uitgever Johan Vergote, gemaakt door enkele Roeselaarse vlotte pennen. Daarvan gaat er 2.000 euro naar het Mannahuis en 2.000 euro naar de vzw Onze Kinderen.

Het wordt een belangrijk jaar voor de Erepoorters want op 20 april is er opnieuw het tweejaarlijkse feest in De Vossenberg. Daarbij zijn er opnieuw zeven nieuwe Eredekens en zes Rolariuspenningen. In totaal mogen ze dit jaar 47 nieuwe Erepoorters verwelkomen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier