Opa publiceert gedichten voor overleden kleindochter Uma: "Een ode boven de wolken"

07/12/18 om 06:05 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 10:16

Veertien jaar geleden keek John Coorevits reikhalzend uit naar de geboorte van zijn eerste kleindochter. Tijdens de zwangerschap schreef hij elke maand een gedicht, om haar later cadeau te doen. "Dat heb ik nooit kunnen afgeven, want Uma stierf kort na haar geboorte", vertelt John. "Ik stopte alles in de diepste schuif weg." Maar zoveel jaar later vonden de gedichten hun weg naar een boek, in de hoop een troost te kunnen zijn voor andere sterren(groot)ouders. De opbrengst van het boek gaat integraal naar de vzw Boven De Wolken.

Heb je altijd al geschreven?

"Uma was eigenlijk de echte aanleiding. Ik was echt euforisch tijdens de zwangerschap. Ik keek enorm uit naar haar komst. Die verwachting schreef ik elke maand neer in de vorm van een gedicht. Al mijn impressies had ik in een klein boekje geniet om dan af te geven. Maar toen ik hoorde dat Uma het na de geboorte niet gehaald had, was dat geen optie meer. Ik heb ze wel aan mijn zoon en schoondochter geschonken."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!