Oostkamps schepen Els Roelof bestolen van laptop en agenda in Brussel

© GS
Redactie KW

Els Roelof merkte de diefstal dinsdagmorgen op.

“Ik had mijn laptoptas met daarin mijn agenda boven mij gelegd tijdens de treinrit. Toen we stilstonden in Brussel Noord werd deze razend snel weggenomen waarna de dief de trein verliet”, weet ze te vertellen.

“Ik moet de persoon gezien hebben, maar wie let nu constant op iedereen die op de trein aanwezig is. Ik was mij pas bewust van de diefstal toen een vriendelijke mevrouw de opmerking maakte dat ik toch bij het opstappen een tas in het bagagerek had gelegd. Ik keek direct rond en zag de dief weglopen, maar ik was er mij bewust van dat het nutteloos was om er achteraan te gaan. Ik kreeg veel hulp van de mensen rond mij op de trein. Ze gaven me de raad om direct de politie te waarschuwen.”

Toen Els Roelof haar eindbestemming Leuven had bereikt, legde ze een verklaring af bij de politie. Meer kon er dan niet gedaan worden. “Ondertussen is het nodige gedaan om de internetverbinding te blokkeren en gelukkig kan ik mijn mails nog raadplegen in de Cloud. Mijn gestolen agenda is een heel ander probleem, daar bestaat geen kopie van.”

Kracht van Sociale media

“Ik heb ook al een bericht gemaakt op Facebook met de vraag om uit te kijken naar vooral mijn kaki groene agenda, eentje met dikke ringen. Deze papieren agenda bevat zowat mijn hele leven, notities, kattenbelletjes maar ook al mijn afspraken en contacten zowel privé, professioneel en op gemeentelijk vlak”, weet ze te vertellen. “Ik weet dat ik geen hoop mag koesteren om misschien mijn agenda terug te vinden, maar je weet nooit. Dus moest er iemand een kaki agenda vinden in de buurt van het Noord station, het kan de mijne zijn. Er staan genoeg persoonsgegevens van mezelf in om de vinder de kans te geven hem terug te bezorgen.”

Ondertussen werd haar bericht al meer dan 200 keer gedeeld en blijft ze een sprankeltje hoop hebben dat iemand haar agenda zal vinden.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier