Oostkamp spint voor het goede doel

Redactie KW

Burgemeester Jan de Keyser en schepenen Els Roelof, Katrien Talloen en Delfine Roels trapten woensdagmiddag stipt om 13.00 uur de tweede editie van de actie Spinning for Life op gang. Dat deden ze samen met de voorzitters van de organiserende wielertoeristenclubs Riddersport (Reginald Van Daele) en SUST (Rik Couture).

“Met deze actie hadden we vorig jaar met de beide clubs het plan opgevat om minstens 5000 euro in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker en uiteindelijk zijn we uitgekomen op een bedrag van 8375 euro“, weet Geert Dewandelaere te vertellen. “Dit was mede mogelijk omdat we de infrastructuur gratis ter onzer beschikking kregen van de gemeente en we de spinningfietsen gratis mogen gebruiken van het sportcentrum Nisus. Door de grote opkomst van vorig jaar waren we genoodzaakt een aantal logistieke aanpassingen te doen, waardoor we nu een aantal tafels meer hebben voor de bezoekers.”

Randanimatie

Tevens werd er tijdens deze editie meer randanimatie en verstrooiing voor de aanwezigen voorzien. De dansgroep Dance Passion zorgt ervoor dat er twee danseressen naast de instructeur actief zijn in beurten van 10 minuten. Het goede doel werd wel zeer bewust gekozen, Kom op Tegen Kanker. Beide verenigingen hebben de laatste twee jaar samen drie leden verloren in de strijd kanker, Wim Stubbe, Daniel Plovie en Henk De Baets. “Met deze actie willen wij in eerste plaats de getroffen families een warm hart toedragen en tevens het onderzoek naar kanker steunen”, weet Rik Couture te vertellen.

Steun van sponsors

“Wat de opbrengst van deze dag zal zijn kunnen we nu nog niet inschatten. We hopen minstens het recordbedrag van vorig jaar te evenaren en hebben daarbij reeds vooraf de steun gekregen van een aantal sponsors. Zo heeft TE Connectivity uit Oostkamp ons een bedrag geschonken van 1000 dollar en hebben we een deel van de opbrengst van de mountainbike bosveldtoertocht gekregen, waarvoor we dan ook zeer dankbaar zijn”, weet Reginald Vandael te vertellen. “Maar doordat we ook dit jaar steunfietsen aanbieden en meer zitplaatsen moet dit ook mogelijk zijn en zijn we er bijna ook zeker van.”

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier