Oostende zet dit weekend redders in

© DJ
Redactie KW

De stad Oostende zet dit weekend door de mooie weersvoorspellingen redders in. Dat is halfweg de maand oktober heel uitzonderlijk.

Veel zon en temperaturen rond de 21 graden: het belooft een prachtig nazomerweekend te worden aan de kust. De stad Oostende speelt daarop in en zet zowaar redders in. Dit weekend zal er één post, ter hoogte van de Kemmelbergstraat, bemand worden door acht strandredders. “Naar mijn weten werden nooit eerder redders ingezet halverwege de maand oktober. Het was al uitzonderlijk dat we recent op 1 oktober nog redders inzetten”, zegt hoofdredder Jonathan Devos.

Op vraag van burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) en bevoegd schepen Nancy Bourgoignie (SP.A) werd het reddersmateriaal, dat al was binnen gestald, opnieuw buiten gezet. “Dat ging vrij vlot. Ook het vinden van redders zorgde niet voor problemen“, zegt Devos. In de maand september waren er in Oostende elk weekend drie bemande strandposten. Op mooie weekdagen kon de Oostendse strandreddingsdienst beroep doen op een reservesysteem om redders op te roepen. Die organisatie werpt zijn vruchten af.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier