Oostende past geluidsnormen Winter in het Park aan na klachten bewoners

Sfeerbeeld van Winter in het Park vorig jaar. © Foto GLO
Redactie KW

Vorig jaar vond de eerste editie van Winter in het Park plaats. Schaatsen op de vijver van het Leopoldpark, overal gezellige chalets… Het evenement was een doorslaand succes. Maar er kwamen klachten binnen van sommige bewoners rond het park. De stad Oostende geeft gehoor aan die klachten en past de geluidsnormen aan. En deze normen gelden voortaan ook voor andere evenementen in het park.

Er zijn een paar wijzigingen met vorig jaar. Toen kon er al vanaf 9 uur ‘s morgens sfeermuziek gespeeld worden in het park, dat kan dit jaar pas vanaf 11 uur. Daarnaast moet de muziek buiten onherroepelijk uit om 22 uur. Binnen, in de Blue Buddha Ice en Bärenhutte, kunnen er wel optredens georganiseerd worden. Die mogen tot 23.30 uur, met de voorwaarde dat ze buiten niet hoorbaar zijn.

De nieuwe maatregelen komen er nadat buurtbewoners van de Karel Janssenslaan, Leopold II-laan, Leon spilliaertstraat en Euphrosina Beernaertstraat vorig jaar klachten hadden over het geluid. “Daar trekken we onze lessen uit en we sturen bij. Het was overigens ook zo voor de andere evenementen in het park, zoals Barrio Cantina en het North Sea Beer Festival. Maar met Winter in het Park vorig jaar waren er meer klachten.”

Voor de opening van Winter in het Park zal een test plaatsvinden met een geluidstechnicus om de geluidsnormen af te stemmen. Er zal ook met enkele bewoners contact opgenomen worden om geluidsmetingen uit te voeren in hun woning of appartement.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier