Oostende krijgt een Professor Jean Bourgainpark

Jean Bourgain overleed op 22 december 2018. © BELGA
Redactie KW

Op voorstel van eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA) heeft het Oostendse stadsbestuur de procedure opgestart om het Vogelzangpark te hernoemen naar de wiskundige en professor, Jean Bourgain, die op 22 december 2018 overleed.

“Jean baron Bourgain was een wereldvermaarde wiskundige”, vertelt Björn Anseeuw. “Hij werd geboren in Oostende op 28 februari 1954 en voltooide zijn humaniora in het Koninklijk Atheneum, in het hartje van Oostende. Op z’n 23ste werd hij doctor in de wiskunde en in 1981 werd hij professor aan de Vrije Universiteit Brussel.”

Bourgain was ook professor aan tal van buitenlandse universiteiten. Sinds 1994 was hij zelfs een van de acht vaste leden van de School of Mathematics van het Institute for Advanced Study in Princeton (USA).

“Als stad moeten we trots zijn op een stadsgenoot met deze uitzonderlijke verdiensten. Dit eerbetoon is niet meer dan gepast. Professor Bourgain kan zo ook een rolmodel zijn voor jonge Oostendenaars die willen excelleren in hun vak”, besluit Björn Anseeuw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier