Ook Roeselare heeft nu een eigen Tejo-huis

02/01/18 om 15:22 - Bijgewerkt om 15:20

Om tegemoet te komen aan de directe noden en lange wachtlijsten in de Jeugdzorg starten enkele professionele therapeuten in de eerste week van januari vrijwillig met een Tejo-huis in de Nijverheidsstraat. Tejo biedt kortdurend, quasi onmiddellijk en gratis laagdrempelige hulpverlening aan jongeren tussen 10 en 20 jaar.

Sinds 2000 is er een enorme toename van jongeren die in de Jeugdzorg terechtkomen. Er zijn jaarlijks meer dan 28.000 hulpvragen en die vraag blijft voortdurend stijgen. "Elke jongere heeft recht op een goede hulpverlening", aldus Elien Desmet, psychologe/orthopedagoge in het buitengewoon onderwijs en die ook haar schouders heeft gezet onder dit Roeselaarse Tejo-huis. "Momenteel kunnen we rekenen op 14 vrijwillige onthaalmedewerkers en therapeuten. Daartoe behoren psychologen, orthopedagogen en mensen die een opleiding volgen in deze zorgsector....

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!