Ook Koksijde herdenkt 11 november

11/11/17 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

De plechtigheden naar aanleiding van de wapenstilstandherdenking werden in Koksijde ingezet met een plechtige kerkdienst in de Sint-Pieterskerk en opgedragen aan de gesneuvelden uit beide wereldoorlogen.

Ook Koksijde herdenkt 11 november

De herdenking werd besloten met een defilé. © EDK

Daarna volgde een bloemenhulde aan de verschillende militaire begraafplaatsen, waar de Belgische, Franse en Engelse slachtoffers van beide wereldoorlogen herdacht werden, en aan het monument van de Koksijdse gesneuvelden. De kinderen van de gemeentelijke basisschool brachten onder gitaarbegeleiding een gezongen versie van de Vlaamse Leeuw en het Belgisch volkslied.

De herdenking werd besloten met een defilé door de brandweer, de vaandeldragers en de kinderen van de gemeentelijke basisschool ter hoogte van het Sint-Pietersplein en de gemeentelijke harmonie zorgde voor de muzikale omlijsting. De herdenkingsplechtigheid werd afgesloten met een receptie in 't Oud Schooltje.

(EDK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!