Laban Carlier uit Roeselare werd zo'n vijf jaar geleden veganistisch. Hij was toen als sinds zijn zestiende vegetariër. "Doorheen de jaren werd ik ouder en slimmer waardoor ik nieuwe inzichten kreeg. Er was één reden die mij tegenhield om de stap naar een veganistische levensstijl te maken: ik dacht dat ik het te moeilijk zou vinden en dat ik het niet zou aankunnen. Toen ik besefte dat dit eigenlijk geen reden was, want ik kon het niet weten zolang ik het niet geprobeerd had, heb ik vrij snel de overstap gemaakt", aldus Laban. De campagne 'Veertig dagen zonder vlees' paste Laban toe op zijn eigen levensstijl, maar hij maakte er een veganversie van aangezien hij al lang geen vlees meer at. "Voor mij was het de ideale sperperiode om alles op te eten wat niet vegan was, zo hoefde ik geen voedsel weg te gooien. Eenmaal ik dan volledig vegan was, merkte ik hoe makkelijk het eigenlijk is om plantaardig te eten. Ik kan nog steeds alles eten wat ik daarvoor at, maar ik vervang gewoon het dierlijke door het plantaardige. Veganistisch worden, betekent niet dat je moet inboeten aan levensstandaard. Ik kan nog steeds heel lekker eten en zelfs ongezond eten. Mijn lievelingsgerecht is witloof in kaassaus met hesp. Ham vervang ik gewoon door 'nepham' en een kaassaus op basis van edel...