Ook in Ieper moeten gedetineerden op een matras op de grond slapen

Annick Lambrecht polste eerder al naar het fenomeen in de gevangenis van Brugge. © KW
Redactie KW

Liefst 125 gedetineerden moeten momenteel op een matras op de grond slapen. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in de Kamer geantwoord op een vraag van Annick Lambrecht (SP.A).

Annick Lambrecht polste eerder al naar het fenomeen in de gevangenis van Brugge, maar wilde woensdag weten of er ook elders gedetineerden op een matras op de grond moeten slapen. Dat blijkt dus het geval te zijn in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Ieper, Marche en Nijvel. Alles samen gaat het om 125 gedetineerden: 107 mannen en 18 vrouwen.

“Ik betreur met u dat er in verschillende gevangenissen momenteel inderdaad gedetineerden op een matras op de grond slapen”, stelde minister Geens. “Ik doe er alles aan opdat op redelijk korte termijn extra capaciteit beschikbaar wordt in de bestaande inrichtingen om hieraan te verhelpen”.

Hij legde uit dat in Brugge twee secties onbeschikbaar zijn wegens personeelsgebrek. Daarnaast zijn voorzieningen getroffen om extra opnamecapaciteit te creëren in de gevangenissen van Beveren en Leuze.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier