Onwaarschijnlijk: Armando levert ruim 1,2 miljoen euro op en is duurste Europese duif aller tijden

17/03/19 om 12:07 - Bijgewerkt op 18/03/19 om 15:57

Armando heeft de torenhoge verwachtingen ingelost. Met 1.252.000 euro is de topduif uit Ingelmunster de duurste van Europa. Eigenaar Joël Verschoot weet met zijn geluk geen blijf.

Onwaarschijnlijk: Armando levert ruim 1,2 miljoen euro op en is duurste Europese duif aller tijden

Joël en Dieter Verschoot zien hun Armando voor een hallucinant hoog bedrag onder de veilinghamer gaan. © Frank Meurisse

De online veiling van topduivenmelker Joël Verschoot (63) uit Ingelmunster werd in de hele wereld met argusogen bekeken. Vooral de verkoop van Armando, de vijf jaar oude duif die te boek staat als de beste lange afstandsracer ooit, zorgde voor een pak nervositeit bij de duivenliefhebbers.

Volledig terecht, want Armando klokte af op 1.252.000 euro. Daarmee verpulvert Joël, die samen met zijn zoon Dieter (34) hun Verschoot Pigeons Loft runt, het vorige record van 400.000 euro voor één duif. Dat stond op naam van Nadine van kweker Willy Daniëls uit het Antwerpse Kessel. "Het is hallucinant", beseft Joël. De duurste duif ter wereld werd dan weer in november 2018 in China geveild en leverde 2,78 miljoen euro op.

Delen

Binnen drie weken start het nieuwe duivenseizoen. We houden de voetjes stevig op de grond

"Dit hadden we zelfs in onze stoutste dromen niet durven denken. Deze verkoop is de ultieme bekroning voor mijn ruim vijftig jaar lange carrière als duivenmelker. De kers op de taart. Of zeg maar een compléte kersentaart", glimlacht hij breed.

Onwaarschijnlijk: Armando levert ruim 1,2 miljoen euro op en is duurste Europese duif aller tijden

© Frank Meurisse

Joël volgde de afwikkeling van de veiling samen met zijn echtgenote, vier zonen en alle kleinkinderen. "Straks zullen we hier thuis een stevige fles kraken en in de late namiddag trekken we naar een restaurant in Knesselare. Daar zullen we met de mensen van pipa.be het slot van de veiling volgen."

Joël biedt naast Armando immers nog 177 andere duiven aan en de totaalopbrengst van de verkoop bedroeg zondagmiddag al ruim 2 miljoen euro. De laatste duiven gaan om 17.30 uur onder de online veilinghamer. "Maar wij blijven erg nuchter", benadrukt Joël. "Binnen drie weken start het nieuwe duivenseizoen en we zullen keihard werken om ook dáárvan een succes te maken. Onze voeten blijven helemaal op de Ingelmunsterse grond."

Onlangs ging KW op bezoek in de duiventil van Joël.

Lees hier het volledige verhaal van Joël en Dieter Verschoot.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!