Ontmoetingshuis ‘t Pleintje officieel geopend in Hertsberge

Het traditionele openingslint werd door burgemeester de Keyer doorgeknipt. Hij verklaarde ontmoetingshuis 't Pleintje officieel voor geopend. © foto PH
Redactie KW

Onder ruime belangstelling werd dit weekend ontmoetingshuis ‘t Pleintje officieel geopend in het centrum van Hertsberge, waar vroeger kruidenierswinkel Casa Luca was.

Net zoals de mensen van Oostkamp mekaar kunnen ontmoeten in ‘t Gezelletje en die van Ruddervoorde in Tope, vonden enkele geëngageerde burgers dat er ook in Hertsberge nood was aan zo’n laagdrempelige ontmoetingsruimte.

En die is er snel gekomen met steun van de gemeente en talrijke sponsors en serviceclubs. “We hebben vorige week nog maar enkele dagen geproefdraaid”, vertelt mede-oprichter Geert Callebert, “En de belangstelling overstijgt al onze stoutste verwachtingen. Een schot in de roos wordt dit. In zijn speech daagde burgemeester de Keyser de aanwezige Waardammenaars uit, om in hun omgeving ook zo’n welzijnsschakel op te richten. Zo heeft elk van de vier deelgemeentes zijn eigen buurthuis. Een klavertje vier kan toch maar alleen geluk brengen?”

“Jong en oud kan hier op maandag-, woensdag- en donderdagnamiddag van 14 tot 17 uur terecht voor een drankje, een ontmoeting, een babbel of een thuisgevoel”, vertelt Magda Vandycke, voorzitster van het team. Samen met secretaris Hilde Dusauchoit, penningmeester Geert Callebert en bestuursleden Marleen Clarisse en Inge Schelstraete heeft ze een grote groep vrijwilligers rond zich gebouwd die het ontmoetingshuis draaiende moet houden. “Vorige week hadden we er al die een kaartje begonnen te leggen en mekaar uitnodigden om volgende week terug te komen. Toch tof hé? De mond-tot-mondreclame zal de komende weken zeker zijn werk doen. Op die manier kunnen er banden tussen de mensen gelegd worden. Banden die er anders nooit zouden gekomen zijn, denk ik.”

(PH/ foto PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier