Ontbijten in de kerk op de Markt met LEF in Schuiferskapelle

Het bewonersplatform van Schuiferskapelle organiseert op zondag 9 september de tweede editie van de Markt met LEF. © Foto LDW
Redactie KW

Het bewonersplatform van Schuiferskapelle organiseert op zondag 9 september de tweede editie van de Markt met LEF. Ze doen dat samen met de Gezinsbond. LEF staat voor lokaal, ecologisch en fairtrade.

“Vorig organiseerden we onze markt voor de eerste keer”, vertellen de leden van het bewonersplatform. “Een tweede keer kon door het succes niet uitblijven. Vorig jaar trok de markt veel volk. We breiden de markt deze keer dan ook uit.”

Waar je vorig jaar enkel voedingswaren terugvond, komen daar nu allerlei andere producten bij. Allemaal zijn ze lokaal en ecologisch, of fairtrade. Van 9 tot 13 uur zullen heel wat handelaars aan de kerk hun producten uitstallen. “Dat gaat van groenten en fruit, kinderkleren, lokale wijn, soep en homemade gadgets tot juwelen.”

Herbestemming van de kerk

Tijdens de markt is er ook een ontbijt in de kerk met lokale producten. “De kerk is een unieke en sfeervolle locatie. Het is heel fijn dat we het ontbijt daar ook nu opnieuw kunnen laten plaatsvinden. Op deze manier tonen we ook op een mooie manier hoe de kerk kan gebruikt worden voor sociaal-culturele evenementen. Vorig jaar werd door het stadsbestuur een studie uitgevoerd over de herbestemming van de kerk. Het bewonersplatform is daar vragende partij voor en toont zo alvast het goede voorbeeld.”

Kinderanimatie

Ook voor de kinderen is er een uitgebreid aanbod aan kinderanimatie. “De kinderen zullen zich naar hartenlust een hele voormiddag kunnen uitleven. De markt wordt bovendien verkeersvrij gemaakt, zodat dit ook helemaal veilig kan gebeuren.” De markt zal vol staan met springkastelen, basisschool De Dorpsparel komt met een schminkcaravan, KSA Schuiferskapelle zorgt voor animatie, er zijn glittertattoos en hippe kinderkapsels, een reuzentrampoline, een cadeautjesvisbak, een artisanale snoepbakfiets…

Om 11 uur is er een gratis receptie en een concert in de kerk. Inschrijven voor het ontbijt in de kerk kost 10 euro (5 euro voor kinderen) en kan via gezinsbond.schuiferskapelle@gmail.com of op 0478 67 81 92. Ook standhouders kunnen nog contact opnemen.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier