"Ontbijt met lokale producten"

16/06/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 15/06/18 om 12:36

Deze week schuiven we onze voetjes onder tafel in de Koude-Keukenstraat en pikken we bij boswachter Koen Maréchal, schooldirecteur Marleen Baes en hun zoon Brecht, ook in het onderwijs, een vroeg ontbijtje mee.

Brecht (23) staat in Blankenberge voor de klas. Al blijft hij volgens Marleen (50), zelf sinds 2014 directeur in Het Noordveld, wel een echte Sint-Andriezenaar. "De kustmentaliteit is inderdaad toch anders", zegt Brecht. "Er is veel meer diversiteit in de klas en dat geeft andere uitdagingen." Daarnaast is Brecht momenteel ook aspirantenleider bij KSA Ter Straeten. "Met onze 350 leden zijn we de grootste KSA van West-Vlaanderen. Dat is niet altijd overal een voordeel, maar we vormen wel een hechte groep. Over drie weken vertrekken we op zomerkamp naar bestemming X - de locatie moet nog even geheim blijven." Tot slot is Brecht nog drumleraar aan het Jeugdmuziekatelier Sint-Michiels. "Ik speel sinds kort zelf ook in een nieuwe band: We Found Darcy. Voor ik er bijkwam, heette de band Looking For Darcy: de andere groepsleden zijn allemaal ICT-leerkrachten en ze hadden een drumcomputer die Darcy heette. Maar ze waren dus op zoek naar een échte drummer", lacht Brecht.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!