Online geefplein lokt 2.500 bezoekers

17/03/18 om 14:03 - Bijgewerkt op 15/03/18 om 14:06

In het kader van Zot van... Wielsbeke zetten we drie weken lang de meest in het oog springende Wielsbeekse pagina's op sociale media in de kijker. Eind 2014 richtten Jan De Potter en Kimberly Velghe de Facebookgroep Free Circle Wielsbeke op. Dat is een weggeefgroep waar mensen zaken die ze niet meer nodig hebben, kunnen posten. Andere gebruikers kunnen dan die spullen gratis ophalen. "De groep is een groot succes met al meer dan 2.500 gebruikers. Prachtig!" klinkt het.

Jan kreeg ruim drie jaar geleden het idee de groep op te starten. Free Circle Wielsbeke was de eerste weggeefgroep in de omgeving. "Ik zag toen een tv-reportage over de wegwerpcultuur van de mensen. De voordelen van de deeleconomie werden daarin besproken. In Amerika bestonden al dergelijke weggeefgroepen, in Gent bijvoorbeeld ook. Als dat daar kan, waarom dan niet in Wielsbeke, dacht ik toen. We waren de eerste weggeefgroep in de omgeving", zegt Jan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!