Onderzoek naar supermarkt in Roeselare die geneesmiddelen verkoopt

06/01/18 om 21:03 - Bijgewerkt om 21:02

Het Geneesmiddelenagentschap (FAGG) heeft een onderzoek ingesteld naar de verkoop van illegale medicijnen in een Poolse supermarkt in Roeselare. "Het gaat om Poolse geneesmiddelen met Poolse opschriften, en dat mag niet in ons land", zo meldt VTM NIEUWS zaterdagavond.

Onderzoek naar supermarkt in Roeselare die geneesmiddelen verkoopt

In ons land mogen alleen apothekers geneesmiddelen verkopen. Die medicijnen moeten een bijsluiter en verpakking hebben in de drie landstalen. Medicijnen die hier niet aan voldoen, zijn in ons land verboden. Toch kon een ploeg van VTM NIEUWS in Roeselare Poolse medicijnen kopen in een supermarkt met een verkoopster achter de toog die alleen Pools spreekt.

Volgens de eerste vaststellingen gaat het niet om namaak, maar om echte Poolse geneesmiddelen, aldus VTM NIEUWS. Het FAGG zal de medicijnen uit de rekken halen, aldus de woordvoerster van het FAGG, omdat ze niet aan de voorschriften voldoen. Daarnaast riskeert de supermarkt ook een boete.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!