Ondergrondse activiteiten nemen toe in Nieuwenhove bij Oostkamp

In aanwezigheid van burgemeester en schepenen en de verantwoordelijke van de milieudienst tonen enkele kinderen uit de buurt hoe het moet. Daarmee is de eerste ondergrondse glascontainer in Oostkamp een feit. © PH
Redactie KW

Maandag werd op het Lieven Gevaertplein in Nieuwenhove de eerste ondergrondse glascontainer van de gemeente Oostkamp in gebruik genomen.

“Ondergrondse glascontainers hebben een aantal voordelen ten opzichte van bovengrondse containers”, vertelt Patrick Keirsebilck van de milieudienst. “Vooreerst stoort de container het uitzicht niet en er is een pak minder geluidshinder bij het inwerpen. Bovendien zouden ze minder aantrekkelijk zijn voor sluikstorters.”

“Het is niet direct de bedoeling om alle glasbollen in de gemeente aan te passen naar dit nieuwe systeem, maar de heraanleg van het Lieven Gevaertplein was een opportuniteit om de twee aanwezige glasbollen te vervangen door een ondergrondse glascontainer die eenzelfde capaciteit heeft”, weet schepen van Milieu Roelof te vertellen. “De container werd centraal vooraan in het plein ingebouwd. De omgeving werd zo afgewerkt dat de toegang voor voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers optimaal is.”

“We zullen met deze eerste ondergrondse container als gemeentebestuur vooral kennis en ervaring opdoen die meegenomen wordt bij andere plannen voor de heraanleg van bepaalde zones”, vult burgemeester de Keyser aan. “Het plaatsen van zo’n ondergrondse glascontainer kost 10.000 euro. Die eerste container kost ons eigenlijk niets omdat hij 100% gesubsidieerd wordt door Fost Plus, de organisatie die verantwoordelijk is voor de inzameling en recyclage van huishoudelijke verpakkingen. De firma Kliko uit Veenendaal in Nederland leverde en plaatste het systeem. De firma Vanheede uit Geluwe blijft de wekelijkse lediging verzorgen.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier