Ondanks protest omwonenden toch tijdelijke vergunning voor gebedshuis sikhgemeenschap in Knokke-Heist

© Foto DM
Redactie KW

In de Hendrik Consciencestraat in Heist komt er ondanks het protest van omwonenden toch een gebedshuis voor de sikhgemeenschap. Het schepencollege van Knokke-Heist reikte een tijdelijke vergunning voor drie jaar uit.

De sikhgemeenschap in Knokke-Heist is al geruime tijd op zoek naar een eigendom voor het houden van hun erediensten. Men diende bij het gemeentebestuur een aanvraag in voor renovatie van een handelspand in de Hendrik Consciencestraat 19. Gezien de ongerustheid in de buurt organiseerde het gemeentebestuur op 19 september een infovergadering in het Sociaal Huis waarbij de plannen nader toegelicht werden.

Uiteindelijk werden door de omwonenden 46 officiële bezwaarschriften ingediend en een petitie met een 300-tal handtekeningen. De bezwaren werden door de dienst Stedenbouw grondig onderzocht. Omdat uit de eindevaluatie blijkt dat een groot deel van de bezorgdheden valabel zijn, heeft het schepencollege besloten om nog geen definitieve vergunning voor een gebedshuis te verlenen, maar deze te beperken tot 3 jaar. Hierdoor kan de dynamiek van de gebedsruimte verder opgevolgd worden.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier