Omwonenden Westkerksestraat Oudenburg in feeststemming: einde ellende in zicht

Heidi Faes, Grietje Deschacht, Charlotte Martens, Thomas Kü en Stijn De Preter zorgen op 27 juli voor een buurtfeest in de Westkerksestraat. (Foto LIN)
Redactie KW

Op 21 juli gaat de straat, na 2,5 jaar miserie door grootse werken, eindelijk weer open voor het verkeer en wordt het centrum van Oudenburg opnieuw verbonden met de ovonde van Westkerke.

Gejuich bij de omwonenden die het einde van de lange tunnel zien. “Na bijna 2,5 jaar miserie vinden dat er een feestje mag worden gebouwd in onze straat”, zeggen Heidi Faes en Charlotte Martens. Zij nemen het initiatief voor een buurtfeest dat op vrijdag 27 juli plaatsvindt op de parking van de fruit- en groentehandel van Lode en Heidi.

Intussen staat al een en ander op poten: vanaf 18 uur is iedereen welkom voor de feestelijke opening en het aperitief, gevolgd door een barbecue. “We voorzien vier stukken vlees, groentjes en frietjes. Voor de kinderen komt er een springkasteel en uiteraard zal muziek voor de nodige ambiance zorgen”, legt Charlotte uit.

Thomas Kü en echtgenote Grietje Deschacht, dokter Stern en echtgenoot Stijn De Preter, en Ruben Vanloocke sprongen intussen op de kar om het feest te organiseren. De initiatiefnemers kregen heel wat toffe reactie, ook op de facebookpagina Buurtfeest Westkerksestraat. Ze koppelen er ook een wedstrijdje aan vast: “Wie de meest originele selfie bij de werken instuurt en de meeste likes krijgt, wint een gratis kaart voor de barbecue. Een kaart kost 20 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen tot 12 jaar”, voegt Charlotte er nog aan toe.

Kaarten zijn te koop bij Charlotte Martens (059 70 76 78, info@elegance-coiffure.be) en Heidi Faes 059 26 65 65, info@lode-heide.be).

Omwonenden Westkerksestraat Oudenburg in feeststemming: einde ellende in zicht

Hoe het nu zit met de werken die nog aan de gang zijn, vertelt burgemeester Peter Velle. “Het nieuwe pompstation van Aquafin is al opgestart en goed bevonden en het oude station wordt definitief op rust gesteld. De komende dagen moeten nog enkele belangrijke werken worden uitgevoerd: asfalteren van de Oude Gistelseweg; de gebreken aan vier huisaansluitingen zijn opgelost en door het labo opnieuw met de camera gecontroleerd; deze morgen is in alle vroegte begonnen met het gieten van de slipform tussen de rijweg en het fietspad; de nacht van vrijdag op zaterdag wordt de fundering van de rijweg aangelegd om dan op maandag 9 juli de twee onderlagen asfalt te kunnen gieten.”

En uiteindelijk krijgt de Westkerksestraat tussen 11 en 14 juli de toplaag asfalt. “Dat kan in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juli voor nog wat hinder zorgen. Maar iedereen zet nu echt een tandje bij om de weg zo vlug mogelijk open te krijgen voor doorgaand verkeer. Om beschadiging te voorkomen blijft plaatselijk verkeer gelden tot 21 juli”, legt burgemeester Peter Velle, die de werken op de voet opvolgt, uit.

Dat betekent niet dat de straat dan volledig is afgewerkt. Na de vakantie van de bouw moet nog het oude pompstation worden opgeruimd, is extra drainage nodig, herprofilering en opkuis van de grachten, nog enkele mankementen aan het fietspad herstellen en worden de wegmarkeringen en signalisatie aangebracht. “We hebben bij Wegen en Verkeer ook aangedrongen om het niet door hen opgenomen stukje fietspad toch mee te nemen in de heraanleg“, aldus nog Peter Velle.

En als slotstuk van de grote werken in de Westkerksestraat volgt in het najaar nog de groenaanleg. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier