Omwonenden mogen suggesties doen over renovatie ‘Haute Cense’ in de Barakken in Menen

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Stad Menen en AGB Menen zullen een architect aanstellen om de hoeve ‘Haute Cense’ op de hoek van de Prinses Paolalaan en de Grondwetstraat aan te pakken. Maar alvorens over te gaan naar dit concrete plan, krijgen de bewoners de kans om hun eigen ideeën en inbreng naar voren te brengen.

“Om dergelijk renovatieproject zo grondig mogelijk aan te pakken en om onze inwoners daarbij te betrekken organiseren we een participatiemoment”, zei schepen van Patrimonium Tom Vlaeminck.

Eind 2016 kondigde het stadsbestuur aan de hoeve ‘Haute Cense’ in de Barakken te zullen aankopen en te renoveren. Naast het geklasseerde hoofdgebouw worden ook de aanpalende gebouwen aangepakt. “De hoeve is een beschermd monument, vandaar dat we niet zomaar blindelings dit pand willen aanpakken. We opteren eerst en vooral voor een actieve deelname van de bewoners, waar we polsen naar eenieders ideeën”, aldus Tom.

Omwonenden mogen suggesties doen over renovatie 'Haute Cense' in de Barakken in Menen
© Nicolas Verhaeghe

Het lokaal van de Volksharmonie St-Jozef in de Schansstraat Menen was de place-to-be waar iedereen zijn ei kwijt kon omtrent de verbouwing en herbestemming van dit historische gebouw middenin de Barakken. De bewoners werden in groepjes verdeeld aan enkele tafels waar ze met potlood op een blanco grondplan van de hoeve hun ideeën mochten optekenen.

Omwonenden mogen suggesties doen over renovatie 'Haute Cense' in de Barakken in Menen
© Nicolas Verhaeghe

Franky Foubert is heel begaan met Menen en de buurt hier en wou er zeker bij zijn vandaag. Ik vind het belangrijk om samen eens de koppen bij elkaar te steken om zo een mooi toekomstplan voor deze hoeve uit te broeden. Ik zou er graag een polyvalente feestzaal van willen maken. Met een keukentje en een bar. Als buurtwerker hier ken ik héél goed het reilen en zeilen van Menen en de Barakken nog beter. Dus zo een zaal met misschien nog een aparte speelhal zou voor mij ideaal zijn”, vertelt Franky.

De inbreng en de input van de bewoners zal daarna verzameld worden zodat deze grondig geanalyseerd kan worden. “Hopelijk zal deze participatie uitmonden in een bevredigend resultaat. Dan kunnen we op zoek gaan naar een geschikte architect om hoeve ‘Haute Cense’ in een nieuw kleedje te stoppen”, besluit Tom.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier