Oma Betty en opa Johan uit Oudenburg organiseren nieuwe actie voor Bangladesh

11/01/19 om 06:00 - Bijgewerkt op 10/01/19 om 17:19

Sinds 4 jaar is het echtpaar Johan Devriendt-Betty Vanhessche lid van Banglabari vzw, die zich inzet voor gezinnen in Bangladesh. Bedoeling is om met 1.000 euro een huisje te laten bouwen voor een dakloos gezin.

Oma Betty en opa Johan uit Oudenburg organiseren nieuwe actie voor Bangladesh

Johan Devriendt en Betty Vanhessche hopen tegen de eerste verjaardag van kleinzoontje Fons in zijn naam een huisje te kunnen schenken aan een gezin in Bangladesh. © LIN

"In 2014 hebben we voor het eerst deelgenomen, samen met Nederlanders, om geld bijeen te krijgen om de huizenbouw te verbeteren in Bangladesh. Door je te laten sponseren bij de beklimming van de Col du Galibier in Frankrijk, hetzij met de fiets, lopend of stappend, kon je aan het nodige geld geraken om een huisje waterproof te laten zetten", leggen Johan Devriendt en Betty Vanhessche uit.

"We hebben al een aantal huisjes kunnen sponsoren en zouden er in 2019 graag nog eentje aan toevoegen. In naam van onze oudste kleinzoon Arthur konden we een schenken in 2016. Dit jaar is onze tweede kleinzoon, Fons, geboren. Ook voor hem zouden we graag een huisje sponsoren en schenken aan een dakloos gezin met kindjes in Bangladesh."

Om dit te kunnen realiseren zijn opa Johan en oma Betty een verkoopsactie gestart. "Met de feestdagen in het verschiet bieden we opnieuw de Banglabari wijnen aan. Het betreft een zachte Spaanse huiswijn, rood, wit en rosé, die we verkopen tegen 7 euro per fles. Ons doel is om tegen de eerste verjaardag van Fons op 16 mei de 1.000 euro bijeen te krijgen. Met Valentijn en Pasen komen nog enkele actie", besluit het echtpaar.

(LIN)

Wijn bestellen kan bij oma Betty via 0498 93 48 05.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!