Olivier de Duivelcup is zaterdag opnieuw de Tieltse versie van het WK

Wouter Deboot, Karel Vandaele en Rutger Vanseveren (achteraan v.l.n.r.), Matthias Mingolla en Matthias Casaert (vooraan) konden weer een pak topprijzen verzamelen voor hun tombola en voetbaltornooi. © Foto RDV
Redactie KW

Op zaterdag 12 mei, bijna exact een maand voor het echte WK voetbal, staat de Tieltse versie ervan op het programma: de Olivier de Duivelcup. Zaalvoetbalploeg VNW De Schuimforellen brengt al voor de dertiende keer 24 voetbalploegen samen in een strijd om de hoogste eer.

Vlot Naar Winst De Schuimforellen verwelkomt vanaf 9 uur de deelnemende voetbalploegen op de sportterreinen naast De Ponte en trapt zowat meteen het tornooi op gang. In korte wedstrijdjes wordt de hele dag toegewerkt naar een topfinale. “We mogen ondertussen een aantal vaste waardes verwelkomen en zonet bevestigde de VRT-ploeg ‘Sporting Reyers’ dat ze met Saartje Vandendriessche een topspeelster laten aantreden. De Olivier de Duivelcup is in de eerste plaats een voetbalfeest, waarbij we de drempel bewust laag wilden houden en de inzet liefst niet laten primeren op het amusement, de sfeer en de verbroedering.”

Dries Mertens

Matthias Casaert, Rutger Vanseveren, Wouter Deboot, Karel Vandaele en Matthias Mingolla zijn duidelijk: “Natuurlijk wordt er gestreden, maar het moet leuk blijven. Geldprijzen zijn er dan ook niet en ons tornooi is ondertussen uitgegroeid tot een vast afspraakmoment voor spelers en liefhebbers. Het sportieve element is tijdens de Olivier de Duivelcup net zo belangrijk als alle randanimatie. Toeschouwers en supporters zijn doorlopend welkom op het zomerterras. De ‘trap op de lat en win een vat-competitie’ – met hoofdprijs geschonken door Café De Nachtwacht – zal over de middag ongetwijfeld een eerste hoogtepunt zijn. Daarna werken we de competitie af met als apotheose de finale in de namiddag.”

“Een gesigneerd truitje van Dries Mertens lijkt dit keer de hoofdvogel van de tombola te worden”

“En dan moet het beste eigenlijk nog komen”, aldus de organisatoren, die naar jaarlijkse gewoonte weer kunnen uitpakken met een aantal echte verzamelobjecten voor hun tombola. “Met name Matthias Casaert, onze president, maakt er telkens een sport van topprijzen te verzamelen. Een gesigneerd truitje van Dries Mertens (Napoli) lijkt dit keer de hoofdvogel te worden, al zijn ook de truitjes van Juventus (Dybala), Manchester United en AS Monaco ongetwijfeld felbegeerde prijzen.”

Goed doel

Iedereen maakt evenveel kans om een truitje te winnen en de opbrengst gaat naar een goed doel. “En aangezien Leander Verdievel, onze coach, deze editie vanuit Zuid-Afrika zal moeten volgen omdat hij met zijn echtgenote volop in de eindfase van een adoptieprocedure zit, wordt dat naar alle waarschijnlijkheid een concreet Zuid-Afrikaans project”, besluit Rutger Vanseveren. (RDV)

Zaterdag 12 mei vanaf 9 uur de Olivier de Duivelcup doorlopend op de sportterreinen naast De Ponte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier