Olivier Adem uit Tielt: "Ik sloot mijn trouwfeest af met retrokoers Guidon Titan"

29/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 26/04/18 om 11:58

Sinds zondag 22 april loopt in de Roeselaarse Paterskerk de expo 'Collectioneurs kiezen uit hun koerscollectie'. Wie misschien ook wel een plaats op de expo had verdiend, is Olivier Adem. Wie op zoek is naar een retrofiets kan voor tips terecht bij de Tieltenaar. Sinds enkele jaren is hij immers de trotse eigenaar van een indrukwekkende verzameling retrofietsen.

Wanneer en hoe is het idee ontstaan om een verzameling retrofietsen aan te leggen?

Olivier Adem: "Sinds enkele jaren is er in Tielt de Guidon Titan, een retrokoers met ouderwetse fietsen. Het is een criterium met de nodige nostalgie, humor en randanimatie. De editie van 2017 viel een dag na ons huwelijk op zondag 8 oktober. Ik vond dat de ideale gelegenheid om onze trouw ludiek af te sluiten en schreef me daarvoor in. Natuurlijk moest ik voor de Guidon Titan met een oude koersfiets rijden, dus zo is mijn zoektocht van start gegaan. Al snel had ik een oud exemplaar van het merk Campione gevonden, weliswaar meteen met een Titan-stuur. Die werden gemaakt in Tielt, vandaar ook de verwijzing Guidon Titan. Die fiets bleek toch niet te zijn wat ik wou en na een volgende zoektocht vond ik een Flandria met ee...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!