Officiële opening eerste serrewoning in Rekkem

Redactie KW

Heel wat mensen tekenden zaterdag present voor de officiële inhuldiging van de eerste autonome serrewoning in België, neergepoot in Rekkem.

Het geesteskind van ecoarchitecten Koen Vandewalle en Samia Wielfaert, kon de afgelopen maanden op heel wat nationale en internationale belangstelling rekenen. Het revolutionaire concept, dat het levenslicht zag langsheen de Murissonstraat in Rekkem, oogstte dan ook heel wat bewondering.

De inhuldiging kon heel wat beleidsmensen verwelkomen, met niet alleen het stadsbestuur van Menen, maar eveneens van Wevelgem en zelfs Kortrijk die de constructie kwamen bewonderen.

Opvallende aanwezige was Bart Tommelein, uittredend Vlaams minister van Energie en burgemeester van Oostende. Hij had niets dan lovende woorden en bewondering voor een concept dat mee de toekomst kan helpen bepalen: het opwekken van eigen energie.

Na de obligatoire speeches, waar vooral de opluchting bij Koen en Samia bijna proefbaar was, kwam het moment waarop burgemeester Eddy Lust de eerste boom kon planten. Met de woorden “dit zijn geen vijgen na, maar voor Pasen” werd de vijgenboom in de tuin geplant.

(LVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier