Ode aan Guido Gezelle in Male

Het feestcomité van Male maakt zich op voor het kermisweekend. © SR
Redactie KW

De wijk Male in Sint-Kruis maakt zich op voor een groot kermisweekend van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni. Nieuw in het programma is een snuifje cultuur met de voorstelling Gezelle Gezongen. Het gaat om een organisatie van Valentine Deprez ten voordele van de armenkas in Male.

Sinds februari heeft de familie Deprez het kasteel van Male in handen. Het wordt nu bewoond door Valentine Deprez, die naar aanleiding van de kermis ook iets wilde ondernemen voor Male. Ze pakt op zaterdagnamiddag 23 juni om 13 en 14 uur uit met de voorstelling Gezelle Gezongen in het Bijbelhuis. Het wordt een geheel eigenzinnige hommage aan het leven en het werk van Guido Gezelle. De muziek varieert tussen klassiek en jazz. De tickets voor dit concert kosten 10 euro en zijn te koop bij Usilia, de pastorie en het Axakantoor Vandille.

Rommelmarkt

“De rest van het programma is wat gelijklopend met de voorbije jaren, al zijn er overal nieuwe mensen die komen optreden”, aldus notaris Bernard Wauters, voorzitter van het feestcomité van Male. “We starten op vrijdagavond met de openingsreceptie voor genodigden. Op zaterdag is er vanaf 17 uur animatie op de weide op de hoek van de Brieversweg met de Pijpeweg. Er is een bar, een frituur, een speelpark en kindergrime en een optreden van de groep The Seventies.”

“Op zondag moet iedereen van de organisatoren vroeg uit de veren want dan is er de grote rommel- en brocantemarkt in de bosrijke omgeving van Male. Er zijn meer dan 500 deelnemers voor onze grote rommelmarkt. Op zondagnamiddag is er heel wat straatanimatie en zijn er tal van optredens, onder meer van zanger Orry uit Sint-Kruis. Er is ook opnieuw de rockweide met op zondagnamiddag meerdere optredens.”

Grote tombola

Ook de parochiale werkgroep ‘Male, waar wij Wonen’ pakt uit met een aantal activiteiten. Voor de 25ste editie plannen ze volgend jaar een optreden van De Romeo’s op de kermis en van het koor Scala in september. “Dit jaar hebben we weer de gezinsbarbecue in zaal Couvent ten voordele van Cruushove”, aldus Carlos De Rock. “Om 17 uur is er op het Peellaertplein een optreden van Jo Vally, kinderanimatie, kinderstandbeelden, pannavoetbal, verkeerspark, krachtbal, schattenjacht, optredens van Dansschool Ramon en bassisschool Kantelberg onder leiding van Tom Goossens. Voetbalvereniging Jong Male zal om 17.45 uur ballen in het publiek trappen. Daarna volgt de grote tombola met als prijzen een verblijf voor tien personen in Durbuy en een overnachting met ontbijt voor twee personen in Antwerpen.”

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier