OCMW Wervik nodigt uit in het... Arabisch

15/09/18 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:59

In het gratis in alle huizen verdeelde 't Reclamegazetje adverteert het OCMW van Wervik voor de maandelijkse 'Maaltijden voor kind en (groot)ouders'. Een initiatief dat in het voorjaar begon en kadert in de strijd tegen de kansarmoede. Opmerkelijk bovenaan de advertentie is een zin in het Arabisch: de vertaling van 'Maaltijden voor kind en (groot)ouders'. "In de toekomst gaan we dat niet meer op die manier doen", reageert OCMW-voorzitter Sonny Ghesquière (sp.a).

"Die ene zin in het Arabisch is geen beslissing van mezelf of de OCMW-raad. Een vervangster van een vast personeelslid handelde ter goede trouw. Het is niet de bedoeling om een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen te choqueren." 'Maaltijden voor kind en (groot)ouders' is bovenaan de advertentie ook vertaald in het Frans, Duits en Engels. "Dat zijn in ons land toegelaten talen die we mogen gebruiken", zegt de OCMW-voorzitter. "We ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!