Nu ook co-office in De Tank in Brugge

In de co-office kunnen jonge starters terecht voor een co-workspace. © svv
Redactie KW

Deze maand openen Het Entrepot en SLESH, de stek van jeugdhuis Comma in de Brugse binnenstad, een co-office in De Tank.

In de co-office van De Tank kunnen jonge starters terecht voor een zogenaamde co-workspace. “We creëerden een gezellige werkruimte waar je met je eigen sleutel zeven dagen op zeven de klok rond terechtkan in het midden van het centrum van de stad”, zegt Wannes Fremaut, inhoudelijk coördinator van Het Entrepot. “Wie klanten wil ontvangen of even apart wenst te vergaderen, kan ook steeds terecht in een afzonderlijke vergaderzaal. De voorbije maanden kregen we heel wat vragen binnen van jongeren voor een dergelijke werkplek. Op die manier hopen we aan een behoefte tegemoet te komen.”

Geïnteresseerde jongeren, voor wie dit als muziek in de oren klinkt, betalen een eenmalige instapkost van 30 euro. Daarna moeten ze het abonnementsgeld van 20 euro per maand neertellen. “Hiervoor krijgen ze ook water, thee en koffie à volonté zodat ze er keihard tegenaan kunnen gaan”, aldus Wannes Fremaut. “Het is een beleidsoptie van ons om de prijzen bewust laag te houden zodat starters de kans krijgen om hun eerste centen in hun onderneming te investeren.”

In de co-office is er plaats voor twaalf starters. “Toyalot.be, gespecialiseerd in kwalitatief speelgoed, is de eerste organisatie die haar intrek zal nemen”, zegt Griet Vangaever, productiemedewerker van Het Entrepot.

(svv)

Voor verdere informatie over de co-office kan je surfen naar www.detank.be/coofice.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier