Nu ook bieren met Kortrijkse roots op recepties van de stad

v.l.n.r. Johan Vancoillie van Pottelbergh, Kurt Decoene van brouwerij De Feniks, Emmanuel Claerbout van The Belgian Brew Brothers, burgemeester Vincent Van Quickenborne, Gino Vantieghem van brouwerij De Feniks, Koen Hugelier van Hugel Bier, Geert Toye van Brouwerij Toye, en Géraldine Legein en Gaëtan Vandenbulcke, beiden van Bossuwé Brewing. © EDB
Redactie KW

Voortaan worden op de recepties van stad Kortrijk ook Belgische bieren gepresenteerd. Dit jaar komen om de maand negen brouwerijen aan bod.

In Kortrijk werden al heel wat speciale streekbieren uit de grond gestampt. Sommige wonnen zelfs al internationale prijzen. De stad zet daarom haar lokale brouwers in de kijker tijdens de ontvangsten op het stadhuis. In Kortrijk werden al heel wat speciale streekbieren uit de grond gestampt. Sommige wonnen zelfs al internationale prijzen. De stad zet daarom haar lokale brouwers in de kijker tijdens de ontvangsten op het stadhuis. Vanaf 1 maart – na Tournée Minérale – krijgen de genodigden op recepties in het stadhuis ook een streekbier gepresenteerd. De lokale brouwers kiezen zelf welk bier ze naar voor schuiven en krijgen ruimte in de Gravin Beatrijszaal voor een promostand.

Biertjes proeven op 175 recepties

In de stad worden jaarlijks zo’n 175 recepties gehouden. “Dit gaat van huwelijksrecepties, jubilea tot diverse verenigingen en groepen die op het stadhuis ontvangen worden“, vertelt burgemeester Vincent Van Quickenborne. In maart gaan The Belgian Brew Brothers van start met hun bier Julia, brouwerij De Feniks schotels in april All Good Things are three voor. In mei is The Brew Society aan de beurt met Martha, Superbia van Hugel Bier kan je proeven in juni, in de vakantiemaanden staat een Triple Le Fort van Brouwerij Vander Ghinste koud in het stadhuis, in september schotelt Bossuwé Brewing I pits A voor, Pottelbergh brengt enkele biertjes in oktober, Brouwerij Toye serveert in november een Goedendag Blond en ook het Kortrijks bier Eau de Lys met Leiewater en Brouwerij Gulden Spoor sluit in december af met een Jean-Pierre. “We willen op die manier de lokale producten in de verf zetten”, besluit de burgemeester.” In januari 2020 maakt Team Protocol een nieuwe lijst op.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier