Norovirus teistert woonzorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate

WZC Sint-Medard in Wijtschate. © EF
Redactie KW

In het woonzorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate werden afgelopen weekend meer dan 20 bejaarden en een paar personeelsleden ziek door het norovirus. Het virus veroorzaakt een ontsteking in de darmen, wat tot braken en diarree leidt.

Ondertussen is de toestand onder controle en zijn al heel wat bejaarden en personeelseden aan de beterhand. Na een drietal dagen is het virus normaal gezien uitgewerkt. Burgemeester Lewyllie schrapte maandag alvast het dorpsrestaurant in het het woonzorgcentrum. “Iedereen die al geboekt had, werd per sms ingelicht. Ook werd gevraagd om de bezoekjes nog wat uit te stellen.”

“Wie toch met de bejaarden in contact komt, moet zeer goed de handen wassen. Het virus verplaatst zich ook door de lucht en is zeer besmettelijk. Mensen die worden besmet raken snel ziek, maar men geneest ook snel. Ondertussen is dat al het geval en op een afdeling zijn alle mensen alweer beter.” Vorige week was er ook al een uitbraak van het norovirus in woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde.

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier