Noordhof in Roeselare krijgt een groene make-over

Marlies Maddens
Marlies Maddens Freelance reporter

Het Noordhof wordt na de paasvakantie heraangelegd. Het park werd behoorlijk omgewoeld door werken en zal nu een groene make-over krijgen. De stenen aan de kant van de Noordstraat worden vervangen door groen, zodat het park dichter bij de straat gebracht wordt.

De stad voorziet, samen met MIROM, zo’n 65.000 euro voor de werken. De heraanleg zal kort na de paasvakantie aanvangen en het groenere Noordhof moet eind juni in gebruik genomen worden. Tijdens de Batjes moet het park hoe dan ook toegankelijk zijn. Maandagavond werden de plannen toegelicht aan de buurtbewoners. “Vooral de ingang van het Noordhof, langs de kant van de Noordstraat, wordt in een groener jasje gestopt. Het plein krijgt een make-over.”

“Het versteende deel maakt plaats voor groen en het park zal dichter bij de Noordstraat gebracht worden”, geeft schepen van Groen Filiep Bouckenooghe (Groen) mee. Doordat de mozaïekkasseien aan de ingang van het Noordhof zich niet meer in goede staat bevinden en nutswerken in december het uitzicht er niet bepaald beter gaan op maken, grijp stad Roeselare deze gelegenheid aan om het Noordhof volledig te vernieuwen en vergroenen. “Na deze heraanleg zal het Noordhof nog meer en groene en open ontmoetingsplaats worden voor bezoekers en omwonenden.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier