Noord-Zuidraad overhandigt memorandum aan bestuur in Oostkamp

Voorzitster Irene Vanhaverbeke van de Noord-Zuidraad en haar team schenken de burgemeester een memorandum met de aandachtspunten voor het toekomstige bestuur. Schepen van Ontwikkelingssamenwerking Katrien Talloen was tot nu toe de bevoorrechte partner met wie ze het goed konden vinden. © PH
Redactie KW

Net voordat de gemeenteraad van start ging, klopten Irene Vanhaverbeke en haar team aan bij de beleidsvoerders.

Namens de Noord-Zuidraad overhandigde ze een memorandum over de werking in Oostkamp. “Omdat we de dynamiek van het huidige bestuur willen bestendigen, willen we ook de nieuwe verkozenen aanmoedigen om hun beleidsnota hierop af te stemmen”, vertelt ze over het doel van de actie.

“Na de verkiezingen willen wij een advies voor het mondiaal beleid uitbrengen, hierover in dialoog treden met de nieuwe beleidsploeg en zo een inbreng leveren bij de opmaak van het meerjarenplan, de beleidsnota’s en de begroting. Wij verwachten dat de gemeente de Noord-Zuid-initiatieven die genomen werden door het huidige bestuur voortzet en een duidelijk zichtbare mondiale politiek voert met een integratie van mondiale thema’s in alle beleidsdomeinen. De Noord-Zuidraad engageert zich hierbij expliciet om ook tijdens de volgende legislatuur actief en constructief mee te werken en zo bij te dragen aan de verder ontwikkeling van Oostkamp als progressieve, duurzame, gastvrije, solidaire, mondiale en mensgerichte gemeente”, besloot de voorzitster.

Burgemeester de Keyser nam het document aan en loofde de positieve en constructieve samenwerking die er tussen de Noord-Zuidraad en de gemeente bestaat. Zo heeft Oostkamp recent belangrijke stappen ondernomen om de SDG’s te realiseren binnen en buiten de gemeentegrenzen.

SDG’s (Sustainable Development Goals) zijn de opvolgers van de Millenniumdoelstellingen en behelzen vooral duurzame ontwikkelingsdoelen. “Zo stapten we mee in het SDG-pilootgemeententraject van de VVSG, de vereniging van Vlaamse steden en gemeenten”, verduidelijkt Jan de Keyser.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier