Nog maar op twee bussen plaats voor dropping van De Platse Rollegem

Redactie KW

Wie nog de dropping van café De Platse in Rollegem wil meemaken op zaterdag 10 november, moet snel zijn. Er zijn al 230 inschrijvingen.

Elk jaar komen verschillende individuen en verenigingen naar Rollegem afgezakt om er de dropping van café De Platse mee te wandelen. Telkens worden er veel trage wegen genomen. De dropping vindt elk jaar plaats op 10 november, de dag voor een vrije dag. “Nu dit op een zaterdagavond valt, is dit voor veel mensen nog interessanter.” Er zijn momenteel al 230 inschrijvingen voor de wandeltocht van 15 km. “We gaan maximum tot 320. We hebben nog slechts plaats op bussen 3 en 4, die om 20 en om 21 uur vertrekken”, aldus Wim Nottebaere.

De dropping start aan café De Platse in het centrum van Rollegem. “Hier worden de deelnemers op een bus gezet naar de startplaats van de wandeling.” Voor de prijs van 18 euro krijgen de deelnemers de busrit, twee drankjes, soep, een verzekering, een hotdog en twee warme snacks in De Platse bij aankomst. De wegbeschrijving gebeurt op verschillende manieren: er wordt een deel uitgepijld, een deel is met visgraatcode, er is een fotoronde en ook de ‘bolleke-pijl-code’ wordt gebruikt.

“Er is een hulplijn die altijd kan gecontacteerd worden als de wandelaars onderweg zijn.” Onderweg zijn er ook drie opdrachten. De winnaar van de opdrachten mag het jaar erop gratis de dropping meedoen. Ook de best verklede persoon – dit jaar in thema ‘dropping kitsch’ – mag gratis mee het jaar erop. Die krijgt ook nog tien bierbons. In het bestuur van de dropping, neemt Bernard Sabbe na dit jaar afscheid. Niels Bulcaen, de zoon van De Platse-uitbater Jean-Marc Bulcaen, vervoegde dit jaar al het bestuur. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier