Nog enkele plaatsjes vrij voor Spel zonder Grenzen in Izegem

De organisatoren van Spel Zonder Grenzen Selim Bakhouche, Bart Vanmechelen, Kevin Vanhaecke en Melissa Coene hopen op mooi weer en veel spektakel. (Foto Frank) © (Foto Frank)
Redactie KW

Het jaarlijks druk bijgewoonde Spel zonder Grenzen is dit jaar aan de 17de editie toe. 84 ploegen, waarvan er al 76 ingeschreven zijn, kunnen tijdens zeven knotsgekke uitdagingen op het domein Wallemote strijden voor de titel. Om iedereen vlot het spektakel te laten bereiken, wordt het parkeerbeleid wat uitgebreid.

Springkasteel Snappie de Krokodil is niét bestemd voor de deelnemers aan Spel zonder Grenzen, wel voor de jongste toeschouwers die op zaterdag 14 juli mee naar domein Wallemote komen afgezakt. De ploegen zelf krijgen andere opblaasbare constructies voorgeschoteld. Zeven in totaal! Tussen 10 en 19 uur vindt de 17de editie van het bekende Spel Zonder Grenzen plaats. In totaal 84 ploegen kunnen de uitdaging aangaan. Wie er nog bij wil zijn, zal zich moeten reppen, er zijn slechts enkele plaatsen meer vrij.

“De toegang voor toeschouwers is gratis”, zegt Bart Vanmechelen namens de organisatie. “De meeste ploegen doen mee voor de fun of als teambuilding, maar sommige gaan voluit voor een podiumplaats en eeuwige roem.”

Parkeren op Top Interieur

Dergelijk evenement brengt heel wat volk op de been richting Wallemote, de deelnemers worden aangemoedigd te voet of met de fiets te komen. Voor wie van wat verder komt is er een akkoord met Top Interieur om daar de auto’s van de deelnemers te parkeren. Die deelnemers kunnen zich dan via de tunnel onder de Rijksweg tot aan Wallemote begeven. Deelnemers die daar parkeren krijgen een drankbon. Dicht bij Wallemote komt zo weer ruimte vrij voor de toeschouwers en fans.

Om ook rond Wallemote het parkeren vlot te laten verlopen, wordt de Leenstraat – tussen de Kokelarestraat en Bosmolens centrum – opnieuw verkeersvrij gemaakt, zodat er op de straat in visgraatmotief kan geparkeerd worden.

Op het domein zelf maken verscheidene gezellige dranktentjes en een champagnebar t.v.v. het Kinderkankerfonds de sfeer compleet. Er zijn ook frietjes, pasta shakes, barbecueworsten en ijsjes voorzien. “De opbrengst van SZG gaat naar verschillende goede doelen en enkele activiteiten voor de vrijwillige medewerkers”, geeft Bart Vanmechelen nog mee. (MI)

Info en inschrijven: www.szg.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier