Nog altijd een leegte, tien jaar nadat Tom Compernolle verongelukte

15/06/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 13:51

Hij nam deel aan de Olympische Spelen in Athene en was door zijn spontaniteit geliefd bij Jan en alleman. Verbijstering alom toen Tom Compernolle op 16 juni 2008 in Aartrijke, amper 32 jaar oud, om het leven kwam bij een ongeval met een legervoertuig. Tien jaar later halen zoon Mats (17) en trainingsmakker Stijn Fincioen (37) herinneringen op aan een van Belgiës beste lopers ooit. "Hij bleef altijd zichzelf."

Mats Compernolle en Stijn Fincioen zijn geen onbekenden voor elkaar. Integendeel, ook al schelen ze 20 jaar. "Ik herinner me nog goed mijn laatste training met Tom", vertelt Stijn. "Het was de week voor hij stierf en we hadden in Torhout afgesproken om samen op de piste te lopen. Mats was er die dag ook bij, op zijn BMX'je. Ik zie hem daar nog staan. Mats reed vaak mee terwijl wij ons vaste rondje liepen, daar waar nu de Finse piste ligt. Tom en ik vonden dat best wel leuk."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!