Nieuwe zaakvoerders dopen bekend café Cirque Central in Tielt om tot plek voor jongeren

Quinten Ghekiere (links) en Gilles Baert in hun nieuwe habitat. © Wouter Meeus
Redactie KW

Vanaf vrijdag 18 januari is Cirque Central niet meer. Die dag opent het bekende café op de Markt in Tielt de deuren als ClubCentral. Gilles Baert, zoon van eigenaar Joris, en Quinten Ghekiere nemen dan plaats achter de toog. “Het is tijd voor een nieuwe wind.”

Het afgelopen half jaar stond de Cirque Central op de Markt in Tielt te koop. “Mijn vader is eigenaar van het gebouw”, vertelt Gilles. “Hij vroeg me of ik het zag zitten om een eenmalig evenement in het café te organiseren. Ik vond het moeilijk en ook jammer om dat voor amper één keer te doen. Toen kreeg ik het idee om het café over te nemen, samen met mijn kameraad Quinten. Het was onze droom om ooit samen een café uit te baten. Die droom is nu gewoon wat vervroegd uitgekomen.” Het gebouw blijft dus in de familie, de bordjes ‘te koop’ zijn intussen dan ook verdwenen.

Ervaring in de horeca

Gilles Baert uit Deinze en Quinten Ghekiere uit Aalter zijn allebei pas 19 jaar oud, maar ze hebben al heel wat ervaring in de horeca. “Ik help al een paar jaar in het café van mijn ouders in Gent“, vertelt Gilles, die ook schrijnwerker is. “Ik ben dus echt opgegroeid in de horecawereld.”

Het is echt de bedoeling dat de stoelen aan de kant gaan en dat er in de weekends gedanst kan worden

Ook Quinten, overdag carrossier, werkte drie jaar lang in een kasteelrestaurant, dat ‘s avonds fungeerde als bar. “We hebben er allebei heel veel zin in“, geeft Quinten mee. “Onze grootste bedoeling is om de jongeren in het weekend weer naar hier te brengen.”

Kleinere kaart

De twee jonge enthousiastelingen hebben al heel wat plannen klaar. “Tijdens de week blijft het café geopend voor alle geïnteresseerden”, legt Gilles uit. “De kaart zal iets kleiner worden, maar wel kwalitatiever. We blijven ook hapjes aanbieden en daarnaast zullen mensen ook flessen drank kunnen aankopen, denk maar aan een lekkere champagne. In het weekend wordt het café dan meer een plek voor jongeren.”

Nieuwe zaakvoerders dopen bekend café Cirque Central in Tielt om tot plek voor jongeren
© WME

Met een eigen huis-dj willen Gilles en Quinten alvast beweging in het publiek brengen. “Het is echt de bedoeling dat de stoelen aan de kant gaan en dat er in de weekends flink gedanst kan worden. Achteraan maken we ook een vipruimte, die afgehuurd kan worden. Je bevindt je dan vlakbij de dj en krijgt een eigen garçon toegewezen.”

Openingsweekend

De grootste verandering wordt de nieuwe naam. “ClubCentral klinkt jonger en geeft mooi de vernieuwing weer. Daarnaast zullen we ook kleinere dingen aan het gebouw wijzigen. De ramen worden deels geblindeerd en krijgen het logo erop, om zo het teveel aan lichtinval te beperken. We maken de dj-boot groter en veranderen nog wat kleine dingen aan het interieur. Maar wees gerust, er zal nog steeds gepoold kunnen worden. Ook het terras blijft een belangrijke trekpleister.”

De nieuwe uitbaters spelen nog met veel ideeën. “We zouden ook graag de afterschool-traditie weer van de grond krijgen én denken aan een dj-contest. Maar voorlopig concentreren we ons vooral op het openingsweekend. Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 januari openen we de deuren en vieren we telkens met een andere dj. Het is allemaal heel spannend, maar we zien de toekomst positief tegemoet”, besluiten ze.

ClubCentral opent op vrijdag 18 januari opnieuw de deuren. In de winter zal het café gesloten zijn op maandag, dinsdag en woensdag. Op andere dagen gaan ze om 16 uur open. Tijdens de zomermaanden is het café zeven op zeven geopend vanaf 14 uur.

(Lien Depauw)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier