Nieuwe verkaveling voor honderd woongelegenheden

De schepenen Kristof Chanterie en Rik Soens, respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van WAGSO op de nieuwe verkaveling. © IVD
Redactie KW

Naast het project Wonen aan de Leie komt een nieuwe verkaveling tussen de Schoendalestraat en de Spoorweglaan. Er is ruimte voor honderd woongelegenheden op 42.787m², met ook veel aandacht voor groen en voor de zwakke weggebruikers.

“Eind september keurde de raad van bestuur van WAGSO het voorontwerp van het woonproject Spoorweglaan goed”, verklaarde schepen Kristof Chanterie, voorzitter van WAGSO, maandagnamiddag tijdens de voorstelling van het project.

Ook sociale invulling

“Op de gronden, die bij de nieuw te bouwen brandweerkazerne aansluiten, komt een unieke verkaveling. Het is immers de bedoeling van WAGSO om de bouwgronden tegen, naar huidige normen, heel betaalbare tarieven te verkopen”, aldus schepen Chanterie. “Op het voorontwerp van de verkaveling staan 100 woongelegenheden. Er zijn 42 loten grond voor koppelwoningen, 10 voor parkwoningen en 24 voor geschakelde woningen in twee woonstraten. De percelen hebben een oppervlakte tussen 250 en 400 m². Daarnaast komen er ook nog 24 appartementen met een sociale invulling. Die invulling zou gebeuren door Helpt Elkander voor de sociale appartementen en door het OCMW voor de seniorenflats.”

Veel groen

De nieuwe verkaveling grenst ook aan de wijk Zonneveld en er wordt tussen beide een buffer van tien meter gelaten. Verder zal veel aandacht besteed worden voor openbaar groen met een oppervlakte van maar liefst 9.341m². Er komen ook publieke en privéparkeerplaatsen.

Voor de zwakke weggebruikers zullen er voldoende mogelijkheden zijn om zich te verplaatsen tussen de N43, en de Schoendalestraat en de Spoorweglaan.

Tegen het einde van het jaar moet het dossier helemaal rond zijn. In het voorjaar volgen de aanbestedingen en voor de volgende zomervakantie moeten de infrastructuurwerken starten.” (IVD)

Voor de gronden die particulier aan de man worden gebracht, werkt WAGSO met een kandidatenregister.

Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen via wagso@waregem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier