Nieuwe verkaveling in Marke genoemd naar oude herberg

© EDB
Redactie KW

Onlangs startte vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Koramic Real Estate met de nieuwe verkaveling aan de Kardinaal- en Keizerstraat in Marke.

De nieuwe buurt die aan de Kardinaal- en Keizerstraat oprijst heet De Prinse. Deze verkaveling is genoemd naar de naam van het nabijgelegen kruispunt dat op zijn beurt genoemd is naar de oude herberg die er al rond 1830 à 1840 gevestigd was. Er komen in een eerste fase zeventien nieuwe residentiële woningen bij in de nieuwe verkaveling. Er werd bij stad Kortrijk op het einde van 2018 al een verkavelingsvergunning bekomen.

“Er wordt hier ook een hele KMO-zone ontwikkeld door Leiedal”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening en Stedebouw Wout Maddens. “Het RUP werd al tien à twaalf jaar geleden opgesteld. Het aandeel van de stad – naast het toekennen van vergunningen – ligt hem in het aanleggen van een groencorridor in het gebied. Deze corridor verbindt de zone rond het OC en de opstap naar het Preshoekbos van uit De Prinse.

Start van de bouw begin 2020

De nieuwbouwwoningen van De Prinse werden ontworpen en getekend door Bureau Goddeeris Architecten uit Kortrijk. “Het werd een strak en modern architecturaal concept met verschillende volumes en niveaus“, legt architect Piet Goddeeris uit. “Geen twee woningen zijn identiek, maar toch is er een harmonie.”

Via de Kardinaalstraat die verbreed wordt in oktober is er ook een vlotte verbinding richting E403 en E17. Momenteel is men bezig aan de rioleringswerken voor een gescheiden rioleringsstelsel. Nog voor het zomerverlof wil men al de wegeniswerken uitvoeren om na de zomer de nutsleidingen te voorzien. “We hopen de bouw van de woningen te starten begin 2020.”

Op zondag 16 juni wordt het project tussen 10 en 12 uur in D-Hotel voorgesteld aan de Markenaren. Inschrijven kan via info@deprinse.be.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier