Nieuwe vereniging telt af naar de avondmarkt in Dadizele

12/08/18 om 13:12 - Bijgewerkt op 13/08/18 om 08:45

Op woensdag 15 augustus is er in Dadizele de jaarlijkse feest- en avondmarkt. Die is inmiddels al aan haar drieënveertigste editie toe. Het evenement dat ieder jaar duizenden bezoekers naar de Pompeschittersgemeente lokt, wordt dit jaar voor het eerst helemaal georganiseerd door de recent opgerichte vereniging 'Dadizele Onderneemt'.

15 augustus is traditioneel de jaarlijkse hoogdag van de gemeente Dadizele. Duizenden bezoekers schuimen dan de centrumstraten af voor de jaarlijkse feest- en avondmarkt. Die werd jarenlang georganiseerd door de plaatselijke Unizo-afdeling. Enkele mensen die jarenlang de organisatie op zich namen, beslisten echter bijna twee jaar geleden hun taken aan de kant te schuiven. "Met enkele ondernemers wilden we kost wat kost de speciale dag voor Dadizele behouden. Daarom richtten we vorig jaar de nieuwe vereniging 'Dadizele Onderneemt' op", aldus Rik Knockaert, die aangesteld werd als voorzitter van de vereniging.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!