Nieuwe tankwagen voor brandweerpost Aarsele

© Foto Nele
Redactie KW

Het voertuig werd feestelijk ingehuldigd in de brandweerkazerne. De postoverste maakte het verlanglijstje voor de toekomst ineens ook bekend.

De gloednieuwe tankwagen kent een capaciteit van 8.000 liter. Tijdens het feestelijke moment op vrijdagavond 15 juni werd de wagen ingehuldigd. Er kwamen heel wat genodigden af om dit mooie moment mee te beleven. “Deze nieuwe tankwagen vult ons huidig wagenpark aan”, vertelt postoverste Dirk Debeuckelaere. “Onze oude tankwagen was dringend aan vervanging toe en ik mag het nieuwe voertuig nu voorstellen. Het gaat om een zwaar en groot voertuig dat gemakkelijk te bedienen is. Binnen de brandweer moeten wij over goed materiaal beschikken. De grote troef is dat we kunnen spreken over een tankwagen en een signalisatiewagen. Het groot signalisatiebord is inklapbaar. Dat bord kan nuttig zijn bij een verkeersongeval of als het wegdek gereinigd moet worden. Onze doelstelling is hulp bieden aan alle inwoners en dit op een professionele manier. Wij zijn stad Tielt enorm dankbaar voor de financiële steun en het aanbieden van deze receptie. De totale investering bedraagt ongeveer 270.000 euro en dit zonder indexering en bijkomend materiaal.”

Toekomstplannen

“Onze toekomst ziet er goed uit en graag wil ik het verlanglijstje kenbaar maken. Onze brandweerkazerne is nogal klein en wij hopen dat wij in de toekomst kunnen rekenen op een uitbreiding met een verdieping. Er zullen toch wat renovatiewerken moeten plaatsvinden, want het dak is niet echt waterdicht. Een nieuwe en grotere locatie is nog beter. Deze locatie is dicht bij de school en niet altijd evident. We krijgen soms te maken met mobiliteitsproblemen door foutparkeerders. Het is al eerder gebeurd dat ouders voor de brandweerpoort hun wagen parkeerden. Bij een oproep is dat een enorm groot probleem”, aldus nog Dirk Debeuckelaere.

Burgemeester Els De Rammelaere liet weten dat ze het verlanglijstje in gedachten zal houden. De nieuwe tankwagen werd ontworpen door de firma Vanassche uit Harelbeke. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier