Nieuwe speeltuigen in twee groene zones in Meulebeke

De site in de Gezellelaan werd volledig gerenoveerd. © Foto Luc
Redactie KW

Er werden op twee locaties in de Berengemeente nieuwe speeltuigen voor het jonge volkje ‘officieel’ in gebruik gespeeld. Zowel in de Gezellelaan als in de Gaverstraat was er meteen veel volk te bespeuren.

In bepaalde wijken en/of straten merken we een toename van jonge gezinnen. Omdat de kinderen niet altijd zelfstandig naar het sport- en recreatiedomein Ter Borcht kunnen gaan, richtte de gemeente Meulebeke op plaatsen waar het mogelijk was, kleine speeltuinen op. Ondertussen werden die allemaal onder handen genomen en kregen ze een heerlijke facelift. Ook kwamen er locaties bij waar in een groen, aangenaam kader enkele speeltuigen voor het nodige kinderplezier konden zorgen.

Bijeenkomsten

In de Gezellelaan, de centrale straat in de Mandelwijk, werd het bestaande speelterrein volledig gerenoveerd. Er kwam een mooi gazon, een takkenwal, de platanen werden vakkundig gesnoeid en voor de kinderen werden een schommel en klimrek geïnstalleerd. Niki, Flor, Tommy, Lily, Finn, Liam, Logan, Goan en Stijn vinden het een fantastisch geschenk van het gemeentebestuur. “Dit is het pleintje van onze bijeenkomsten”, vertelt Flor. “En het leuke is dat ook onze ouders hier hun vrienden uit de buurt ontmoeten.”

Op de site in de Gaverstraat kunnen kinderen vanaf twee jaar zich optimaal kunnen uitleven.
Op de site in de Gaverstraat kunnen kinderen vanaf twee jaar zich optimaal kunnen uitleven.© Foto Luc

Op het pleintje in de Gaverstraat staat een mooi combinatiespeeltoestel: een glijbaan, klimrek, klimmuur waar ook kinderen vanaf twee jaar zich optimaal kunnen uitleven. Diete, Warre, Emmy, Taïsa, Kitano en Aiden vinden het pleintje een superleuke site.

15.000 euro

“Buitenspelen is belangrijk voor kinderen”, aldus schepen van Jeugd Amelie Soenens. “Het bevordert hun sociaal contact en ook de motoriek vaart er wel bij. Zo willen we ruimtes creëren waar mensen van alle leeftijden elkaar dicht bij huis ontmoeten. We hebben ervoor gezorgd dat alle speeltuigen van een heel degelijke kwaliteit zijn, zodat ze jaren aan het speelplezier van de kinderen kunnen weerstaan. Er werd ook heel veel aandacht geschonken aan de veiligheid. Voor de inrichting op beide locaties werd 15.000 euro geïnvesteerd.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier