Nieuwe plaats wandelponton Blankenberge stuit op kritiek

Redactie KW

Het wandelponton op het strand van Blankenberge ligt sinds dit jaar ter hoogte van de Van Praethelling.

Het wandelponton op het strand van Blankenberge ligt sinds dit jaar ter hoogte van de Van Praethelling. Het ponton loopt enkele tientallen meter diep op het strand en moet het voor rolstoelgebruikers makkelijker maken om op het zand te kunnen komen. Ook kinderwagens kunnen langs die weg op het strand.

“Verspilling van belastingsgeld”

Vorig jaar investeerde het stadsbestuur in de infrastructuur, die toen aan de Beachclub lag aan het begin van de Zeedijk. Dit jaar is er dus een andere locatie gekozen. Al is niet iedereen even enthousiast over de investering.

Gemeenteraadslid Tanguy Veys (Beter Blankenberge) heeft openlijk vragen bij de manier waarop het wandelponton werd neergelegd. “Het ponton is simpelweg te kort”, aldus Veys. “Wie met een rolwagen op het strand komt, moet halverwege al stoppen. Mensen geraken simpelweg niet tot aan de zee of het harde zand. Bovendien is het ponton meer wel dan niet bedekt onder een dikke laag zand. Op deze manier is het verspilling van belastingsgeld en een kaakslag voor mensen die met een rolwagen tot aan het water willen geraken.” Hoe dan ook blijft het ponton het volledige zomerseizoen liggen in Blankenberge.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier