Nieuwe petanqueclub in De Macote kleurt oranje

Op de foto staat ook het bestuur van de vinkenmaatschappij De Vlaamse Zangers. De Macote werd hun nieuw clublokaal. © LVW
Redactie KW

In café De Macote in de Stationsstraat ging er een nieuwe petanqueclub van start. Ondertussen werden de twaalf petanquepleinen achteraan opgefrist. In aanwezigheid van het stadsbestuur vond de officiële opening van Petanque Club Wervik plaats.

In de namiddag was er dan voor de eerste keer een groot tornooi met in totaal 34 deelnemers. Ze kwamen van overal. “Onder meer uit Blankenberge, de Vlaamse Ardennen en Tervuren”, zegt voorzitter Nico Verbanck. “We maakten veel promotie via Facebook en de petanquekrant.”

Het bestuur bestaat uit voorzitter Nico Verbanck, zijn echtgenote Kimberly Branders als secretaris, penningmeester Frederick Dewitte, bar- en zaalverantwoordelijke Christelle Van De Wiele, terrein- en materiaalverantwoordelijke Vincent Russe. De T-shirts kleuren oranje. “Onze club werd in mei opgericht, middenin de lente en we kozen met oranje voor een fris kleur”, vertelt de voorzitter. “We hebben reeds de steun van enkele sponsors. Hoofdsponsor is café De Macote. Momenteel zijn er ongeveer twintig leden. Het ledenaantal moet nog groeien. Er is momenteel geen lidgeld te betalen. Komend seizoen wel. Het plezier en de kameraadschap is de hoofdbedoeling.”

“We hebben veel ideeën. Bijvoorbeeld om eens een avondpetanque of kerstpetanque te organiseren. Of met de leden eens naar een bowling te gaan. We willen stap per stap iets groter en groter worden. Met de juiste mensen op de juiste plaats.”

Omwille van het groot succes volgt er meteen al op zondag 8 juli een tweede tornooi. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier